Forsiden          Newsfeed          Slang-ordbok          Søk i NIFS arkiv     


Nytt fra Junaiten - forsiden

Gjenoppbyggingen av World Trade Center er forsinket
wtc_air_smokes.jpg
Gjenoppbyggingen av World Trade Center-tomta er kraftig forsinket, og det som møtte de sørgende på minnedagen syv år etter var fremdeles et digert høl i bakken (Live bilde fra WTC). Årsaken er byråkrati og konstandsoverskridelser, samt at et 'høyst komplekst ingeniørarbeid' foregår under bakken der fire skyskrapere skal stå.
Publisert: 14.09 - 2008 22:30Printerversjon    
"Seven years on from the terrible events of 9/11, the rebuilding of Ground Zero remains mired in bureaucratic wrangling, cost overruns and delays.

The thousands of visitors who come to pay homage at the site every week are greeted by an enormous 16-acre hole that still appears to show very little sign of vertical progress.
(...)
Part of the reason for this seeming inertia is that critical work is still being done underground out of public view.

With four major sky-scrapers planned for the site, as well as a massive transport intersection and underground museum, the below-ground engineering is highly complex and painstaking.

The good news is that once that stage is completed, the renewal of this hugely symbolic area of lower Manhattan should gather speed."


Man vil tro at det passer Bush-regimet bra å ha et arr i bakken i stedet for nye skyskrapere, slik at amerikanerne blir minnet om terror. Heidrun-plattformen ble bygget mellom 1991 og 1995, et ingeniørprosjekt som om ikke i natur, så i omfang og scope tilsvarer WTC-gjenoppbyggingen. Det er akkurat som om WTC er omringet av helt spesielle omstendigheter som ikke skjer andre steder, og alt som omfattes av dette komplekset av omstendigheter defineres ut fra en egen logikk såvel som egne naturlover.

(NIFS)


 facebook    digg    reddit    del.icio.us    furl   

Topp
NO  US NOOppdatert for
12 år 141 dager 22 timer og 56 minutter siden:
4. juni 2009Democratic Underground, eller DU for kort, er nettets heftigste sted om du er interessert i amerikansk liberalistisk politikk. Med mer enn hundre tusen registrerte brukere og over 30 millioner postinger er det et av de mest populære forum på det amerikanske kontinent, og debatten holder høy kvalitet ettersom snittalderen på medlemmene er over 35 år. DU Wiki

Informed Comment - Juan Cole
Juan Cole er professor i historie og leder for Global Americana Institute.
Han kommenterer hendelsene i Midt-Østen i sin blogg, som har blitt et vanningshull for newsjunkies over hele verden.

Alternet - Larisa Alexandrovna
Hun driver nyhetsstedet Raw Story og blogger på huffingtonpost.com, og har et eget blogsted på www.atlargely.com. Hun deltar også i debatten på Democratic Underground som lala_rawraw.
NYTT: at-Largely er nominert til Best Political Coverage i Blog Awards.


Bradblog - Brad Friedman
Brad Firedman blogger om valgfusk og overgrep mot borgerrettighetene i USA. En skarp og gravende blogger det er verdt å få med seg.


Eschaton (Atrios) - Duncan Bowen Black
Atrios er en av de mest kjente bloggerne 'over there', og har mer enn 100.000 daglige treff. Han er tidligere kommentator på Air America radio, og er tilknyttet Media Matters Institute siden 2005.

H2O Man - Patrick O'Waterman
H2O Man poster også på Democratic Underground.

Rigorous Intuition - Jeff Wells
Jeff Wells er av få som kan skrive intelligent om temaer som UFOs, HAARP og andre 'konspirasjonsteorier' uten å ha det konspiratoriske verdensbilde som utgangspunkt. Han graver uansett tema, og kommer med mange kloke betraktninger.
Han poster på DU under nick Minstrel Boy.

Wake Up Call
Krigsveteraner fra østkysten i USA driver denne bloggen, som inneholder tanker om krig og USAs rolle i verdenspolitikken. Flere av disse er med i den ambulerende fredskampanjen Eyes Wide Open.

Lukery
Lukery blogger mest om Sibel Edmonds, og er en person i kretsen rundt henne. Bloggen er vel verdt å ta en kikk på.

Organized Rage
Organized Rage er en EU-relatert anglo-irsk blogg som skriver om livet fra arbeiderklassens perspektiv.


(Alt stoff fra NIFS kan fritt siteres, men det er fint om du tar med en link til oss)