Forsiden          Newsfeed          Slang-ordbok          Søk i NIFS arkiv     


NFJ BULLETINER 2007


Top 10: Sensurerte nyheter 2008
Her er listen, den har egentlig 25 punkter, vi nevner de ti første:

1. Intet Habeas Corpus for begrepet 'any person'
I loven Military Commissions Act (MCA) brukes begrepet 'any person' om hvem som kan stilles for militær rett. Sivile rettigheter for 'any person' er ikke definert.

2. Bush-regimet beveger seg mot Martial Law (Unntakstilstand)
Loven John Warner Defense Authorization Act of 2007, som ble signert av Bush samme dag som MCA (17. oktober 2006) gir Bush adgang til å stasjonere tropper hvor som helst i USA, og frata lokale myndigheter all rett til innsigelser.

3. AFRICOM: Amerikansk militær kontroll med Afrikas ressurser
I februar 2007 annonserte det Hvite Hus opprettelsen av US African Command (AFRICOM). Denne militære penetreringen av Afrika presenteres som en humanitær operasjon i 'krigen mot terror', men er i realiteten ment å skulle skaffe USA kontroll med Afrikas ressurser, spesielt oljen.

4. Stadig økning av destruktive handelsavtaler
Oxfam-rapporten Signing Away the Future avslører at USA og EU aktivt søker destruktive regionale og bilaterale handels- og investeringsavtaler utenfor WTO-regimet (som jo ikke er spesielt demokratisk i utgangspunktet).

5. Importert arbeidskraft bygger den amerikanske ambassaden i Irak
Den dyreste og mest beskyttede ambassaden i verden blir bygget av en kuwaitisk korporasjon som har blitt beskyldt for gjentatte ganger å bruke slavearbeidere fra Sør-Asia.

6. Operation FALCON Raids
I april 2005 og oktober 2006 ble mer enn 30.000 mennesker arrestert i USA, gjennom en operasjon kalt FALCON (Federal and Local Cops Organized Nationally). Massearrestasjonene er de første noensinne i USA, og var satt i scene av Alberto Gonzales, daværende justisminister.

7. Hvem står bak Blackwater Inc.?
Korporasjonen som best illustrerer privatiseringen av det amerikanske militæret, Blackwater, er også en del av ideologien til PNAC og de nykonservatives revolusjon.
Blackwater har mer enn 20.000 soldater i sin stående hær, egen helikopter-flåte og sin egen etterretningstjeneste. (Mange av de data norsk politi forholder seg til i 'krigen mot terror' har sin opprinnelse her.)

8. Den amerikanske neoliberale invasjon av India
Bonde-kooperativer i India forsvarer nasjonens bønder og fremtiden for indisk gårdsdrift mot den nyliberale invasjon av genetisk modifisert korn. Så mange som 28.000 indiske bønder har tatt selvmord de siste ti årene som et resultat av gjeld grunnet feilslåtte avlinger av GM-korn og konkurranse med subsidierte amerikanske avlinger.

9. Privatiseringen av amerikansk infrastruktur
Veier, havnedrift og annen transportstruktur blir privatisert i stadig økende grad, og korporasjoner som Goldman Sachs, Morgan Stanley og Carlyle Group står først i køen av rådgivningsfirmaer som presser på for at privatiseringen skal gå enda fortere.

10. "Gribbefonds" truer fattige nasjoner
Såkalte "gribbefond", best kjent som "distressed-debt investors", underminerer globale tiltak for å hjelpe fattige nasjoner i den tredje verden med å bli kvitt gjelden de har hatt i mange tiår. "Gribbefond" er finansinstitusjoner som kjøper opp gjeld som er nær forfall eller konkurs, for så å saksøke debitor.

Se hele listen over sensurerte nyheter her.

Kilde (NIFS)
Publisert: 28.12 - 2007 13:23Printerversjon    

 facebook    digg    reddit    del.icio.us    furl   

Topp
NO  US NOOppdatert for
12 år 141 dager 23 timer og 58 minutter siden:
4. juni 2009Democratic Underground, eller DU for kort, er nettets heftigste sted om du er interessert i amerikansk liberalistisk politikk. Med mer enn hundre tusen registrerte brukere og over 30 millioner postinger er det et av de mest populære forum på det amerikanske kontinent, og debatten holder høy kvalitet ettersom snittalderen på medlemmene er over 35 år. DU Wiki

Informed Comment - Juan Cole
Juan Cole er professor i historie og leder for Global Americana Institute.
Han kommenterer hendelsene i Midt-Østen i sin blogg, som har blitt et vanningshull for newsjunkies over hele verden.

Alternet - Larisa Alexandrovna
Hun driver nyhetsstedet Raw Story og blogger på huffingtonpost.com, og har et eget blogsted på www.atlargely.com. Hun deltar også i debatten på Democratic Underground som lala_rawraw.
NYTT: at-Largely er nominert til Best Political Coverage i Blog Awards.


Bradblog - Brad Friedman
Brad Firedman blogger om valgfusk og overgrep mot borgerrettighetene i USA. En skarp og gravende blogger det er verdt å få med seg.


Eschaton (Atrios) - Duncan Bowen Black
Atrios er en av de mest kjente bloggerne 'over there', og har mer enn 100.000 daglige treff. Han er tidligere kommentator på Air America radio, og er tilknyttet Media Matters Institute siden 2005.

H2O Man - Patrick O'Waterman
H2O Man poster også på Democratic Underground.

Rigorous Intuition - Jeff Wells
Jeff Wells er av få som kan skrive intelligent om temaer som UFOs, HAARP og andre 'konspirasjonsteorier' uten å ha det konspiratoriske verdensbilde som utgangspunkt. Han graver uansett tema, og kommer med mange kloke betraktninger.
Han poster på DU under nick Minstrel Boy.

Wake Up Call
Krigsveteraner fra østkysten i USA driver denne bloggen, som inneholder tanker om krig og USAs rolle i verdenspolitikken. Flere av disse er med i den ambulerende fredskampanjen Eyes Wide Open.

Lukery
Lukery blogger mest om Sibel Edmonds, og er en person i kretsen rundt henne. Bloggen er vel verdt å ta en kikk på.

Organized Rage
Organized Rage er en EU-relatert anglo-irsk blogg som skriver om livet fra arbeiderklassens perspektiv.


(Alt stoff fra NIFS kan fritt siteres, men det er fint om du tar med en link til oss)